iVend Optical Solution

Met iVend Optical kunnen optiekretailers zowel recept- als niet-receptverkopen eenvoudig beheren met behulp van uitgebreide optische stamgegevensbeheerprocessen.

Met name op receptglazen kunnen winkels de technische gegevens met betrekking tot frames, lenzen en contactlenzen vastleggen en deze gegevens naadloos aan het betreffende recept van de klant koppelen.

OPTICAL MASTER DATA MANAGEMENT

Master Data Management omvat:

 • Lenscategorieën inclusief bifocale, progressieve en enkelvoudige visie.
 • Lenstype legt waarden vast zoals asphere, natuurlijk, ovatie en accolade.
 • Lensmateriaal geeft details over het lensmateriaal, bijvoorbeeld glas, plastic, tirvex en polycarbonaat.
 • Lenskleur toont een hoofdlijst van tinten en kleur overgangen voor invoeg toepassingen, lijnframes, lenzen en contactlenzen. Tinten komen in vaste stof, hellingen of dubbele hellingen; populaire tinten zijn grijs, bruin, blauw en aqua. De toepassing legt ook frame-vormtypen vast zoals vlieger, rond en ovaal, inclusief industriespecifieke kenmerken zoals frame A-doos en B-doos.
 • Lensbehandeling mapping onderhoudt uitgebreide mapping tussen lenstype, lensmateriaal en lenskleur voor anti-reflecterende, krasbestendige of getinte behandelingen.
 • iVend Optical vangt specifieke receptdetails op zoals sph, cyl, axis, add, pupillaire afstand en prisma met richting om elke lens nauwkeurig te kwalificeren.

 

Lensspecificatie

volgt een stapsgewijs proces waarbij Rx-details worden gebruikt om de artikelcode te identificeren die overeenkomt met het recept. Meerdere paargegevens kunnen voor elke klant worden opgeslagen zoals voorgeschreven. De applicatie heeft ook uitgebreide optische validaties om foutloze gegevens te garanderen.

 

Oogglaskwalificatie

Contactlenzen worden vervaardigd met vooraf gedefinieerde optische attributen. Met behulp van iVend Optical wordt elke lens geselecteerd door de verkoper, gevolgd door het merk en tenslotte door de receptwaarden om de juiste lenscode voor de aankoop te verkrijgen. Dit stapsgewijze proces zorgt ervoor dat lenzen nauwkeurig worden geïdentificeerd.

 

Contactlenzen opnieuw bestellen

Contactlenzen worden meestal regelmatig aangevuld (op basis van de vervaldatum). De iVend-applicatie slaat de aankoopgeschiedenissen en voorkeuren van de klant op voor eenvoudige herhaalbestellingen zonder het kwalificatieproces opnieuw te doorlopen.

 

Koppelgeschiedenis

De receptgeschiedenis van elke klant wordt bijgehouden in het systeem. Hiermee wordt niet alleen de Rx-informatie vastgelegd, maar ook details zoals frame, lenstype en materiaal.

 

Planning

is een functie waarmee de beschikbaarheid van een optometrist in de winkel wordt gepland. Dit schema wordt grafisch weergegeven aan de winkelmedewerker voor eenvoudige naslag. Het planningsproces van iVend Optical maakt het mogelijk een Optometrist-schema te onderhouden, op basis van welke patiëntafspraken kunnen worden geboekt. Een bestaand schema kan worden geannuleerd, gekoppeld aan een afspraak of de Optometrist kan worden vervangen door een andere Optometrist, afhankelijk van zijn / haar beschikbaarheid. iVend Optische planningsfunctie maakt het mogelijk om gemakkelijk meer afspraken te maken, wat leidt tot een veel groter patiëntonderzoek.

 

Met iVend Optical kunnen optometristen hun afspraken naadloos beheren en met patiënten communiceren zonder te verwijzen naar een systeem van een derde partij. Op basis van het schema van de Optometrist kunnen afspraken van patiënten worden geboekt, opnieuw worden geboekt, geannuleerd of gemarkeerd als “niet tonen”. Het volledig geïntegreerde proces maakt het mogelijk om receptgegevens, gezondheidsgerelateerde informatie, servicerecords en factuurgegevens in één systeem bij te houden.

 

Lab rapport

– dit wordt gegenereerd voor elk product dat wordt gekocht, of het nu gaat om een ​​bril of contactlenzen. Twee exemplaren van dit laboratoriumrapport kunnen worden afgedrukt: één voor de winkel en één voor het laboratorium waar de bril wordt klaargemaakt. Voor brillen op recept legt het rapport informatie vast zoals frame, Rx-informatie, lenzen en behandelingsdetails. Voor contactlenzen geeft het rapport informatie over het merk en de andere optische kenmerken zoals bol, basiscurve en diameter.

Voorraadstatus via optisch itemtype

– dit geeft details over de voorraadstatus op basis van het optische itemtype, bijvoorbeeld frame, lenzen, contactlenzen of zonnebrillen.

Uitverkoop per optisch itemtype

– dit geeft details over de verkoop van een optisch itemtype, bijvoorbeeld frame, lenzen, contactlenzen of zonnebrillen, op basis van parameters zoals datumbereik.

Klantrecept

– hiermee drukt u de bestelgeschiedenis en voorschriften van elke klant af met de bijbehorende optische kenmerken en individuele voorschriften.

Orderafleveringsrapport

– hiermee kunnen verkoopmedewerkers controleren of bestellingen in aanmerking komen voor levering op de opgegeven datum.

Open order rapport

– dit rapport bevat openstaande orders. Bestellingen kunnen worden opgezocht aan de hand van criteria zoals frame, lenzen, contactlenzen en zonnebrillen.

Aanvullende rapporten kunnen ook worden gemaakt met iVend Retail Reports en Dashboard Designer.

 

OPTISCHE RAPPORTEN

Afspraakkaart – dit rapport bevat afspraakgegevens van de klant, met vermelding van de Optometrist met wie de afspraak is geboekt, Datum, Tijd, Afspraak, Locatie enz.

Optometrist-schema – biedt informatie over de optometrist-schema’s op basis van datum, optometrist en status.

Afspraakrapport – geeft details over de afspraken op basis van datum, optometrist, winkel en afspraakstatus.

Afspraakomzetting – geeft details over de afspraken waarvoor de bestellingen worden geplaatst, op basis van datum, optometrist, winkel en klant.

 

ZAKELIJKE VOORDELEN

 • Uitbreidbaar: iVend Optical wordt geleverd met standaard API’s waarmee het kan worden geïntegreerd met standaard bedrijfsmanagementtoepassingen zoals ERP’s of andere financiële applicaties. De applicatie wordt ook geleverd met een standaard uitbreidingskit, waarmee retailers hun unieke bedrijfsprocessen in de applicatie kunnen opnemen zonder dat dit gevolgen heeft voor standaardupgrades en updates.
 • Efficiënte gegevenssynchronisatie: iVend Optical verhoogt de operationele efficiëntie, waardoor retailers de concurrentie voor blijven: de toepassing reageert snel in de winkel met up-to-date winkelgegevens die worden bewaard in een gecentraliseerde database voor eenvoudige rapportage.
 • Efficiëntie en nauwkeurigheid bij het verwerken van joborders: iVend Optical zorgt ervoor dat orders nauwkeurig worden gegenereerd, waardoor fouten worden verminderd en de verwerking, levering en het beheer ervan worden vereenvoudigd.
 • Verbeterde klantenservice: gecentraliseerde levering en voorraadbeheer zorgt ervoor dat klanten accurate informatie krijgen, waardoor de klantenservice, tevredenheid en retentie worden verbeterd.
 • E-mail-, sms- en waarschuwingsmeldingen: bereik patiënten via tweerichtingsberichten via sms, e-mail en meldingen. iVend Optical om nieuwe e-mail-, sms- en waarschuwingsmeldingensjablonen te maken en / of aan te passen en deze meldingen te verzenden bij verschillende evenementen / processen, zoals orderbevestiging, wijziging van traystatus, optometrist-planning en afspraakbevestiging.
 • Beheer afspraken naadloos: volledig geïntegreerde plannings- en afspraakfunctie maakt het mogelijk om klantgegevens, receptgegevens, gezondheidsgerelateerde informatie, servicegegevens en factureringsgegevens in één systeem bij te houden.